DeFi prijzen live gerangschikt op marktkapitalisatie

Wat is DeFi? DeFi is een afkorting van de term gedecentraliseerde financiën (decentralized finance) die over het algemeen verwijst naar digitale activa en financiële slimme contracten, protocollen en gedecentraliseerde applicaties (DApps), waarvan de meeste zijn gebouwd op Ethereum. In eenvoudiger bewoordingen is het financiële software gebouwd op de blockchain die kan worden samengevoegd om op verschillende manieren samen te werken.
DefiNFTStijgers & dalers
# Naam PrijsVeranderingen 24 uurMarktkapitalisatieVolume24 uurBeschikbaar aanbodPrijs grafiek(7D)

”Hoe werkt DeFi?”nieuwe cryptomunten 2021

DeFi draait op applicaties die bekend staan ​​als DApps (gedecentraliseerde applicaties) die financiële functies uitvoeren op digitale grootboeken, blockchains genaamd, een technologie die voor het eerst werd gebruikt door Bitcoin, maar sindsdien breder is aangeslagen. In plaats van transacties met en via een gecentraliseerde tussenpersoon zoals een cryptocurrency exchange, worden transacties rechtstreeks tussen deelnemers gedaan, bemiddeld door slimme contract programma’s. DeFi is een verzamelnaam voor gedecentraliseerde financiële producten en diensten die toegankelijk zijn voor iedereen – iedereen met een internetverbinding.

”DeFi kan migreren naar elke andere blockchain!”defi

DeFi-toepassingen kunnen gewoon converteren naar andere schaalbare nieuwe generatie blockchains. Decentralized finance kan in wezen op elke blockchain worden uitgebouwd waaronder die van bijvoorbeeld Polkadot (DOT), Solana (SOL), Eosio (EOS), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), NEO en QTUM. Het kan een mogelijke toepassing zijn van elke schaalbare blockchain techniek.

”DeFi crypto toepassingen”dex cryptodefi cryptocrypto lenencrypto derivaten

Je kunt met decentralized finance ontzettend eenvoudig crypto lenen of uitlenen, crypto betalingen doen, crypto sparen tegen een aantrekkelijke rente, crypto omwisselen via bijvoorbeeld een decentralized exchange (DEX) zoals UniSwap (een soort grenswisselkantoor) en tal van andere toepassingen vinden, die je met cryptocurrency kunt doen via een onafhankelijke partij. Denk hierbij ook aan crypto derivaten, met een derivaat is het mogelijk te speculeren op de toekomstige prijs van een onderliggende waarde, in dit geval cryptocurrency, maar ook Yield Farming of Liquidity Mining heeft een enorme vlucht genomen. Met Yield Farming ontvangen mensen een beloning in ruil voor het inzetten van hun cryptocurrency. Deze beloning ontvangen ze in de vorm van vaste of variable rente in stablecoin of andere tokens.