NFT crypto (Non Fungible Token) prijzen live gerangschikt op marktkapitalisatie

Wat is NFT? Een NFT (Non-Fungible Token) is een systeem om bezit te verbinden aan een digitaal goed. Doordat de digitale creatie een unieke koppeling heeft op een blockchain, is het verworden tot een onvervangbaar digitaal kunstwerk.
DefiNFTStijgers & dalers
# Naam PrijsVeranderingen 24 uurMarktkapitalisatieVolume24 uurBeschikbaar aanbodPrijs grafiek(7D)

”NFT Beschrijving”nieuwe cryptomunten 2021

Een Non-Fungible Token (NFT) is een gegevenseenheid die is opgeslagen op een digitaal grootboek, een zogenaamde blockchain, die certificeert dat elk digitaal bestand uniek is. NFT’s functioneren als cryptografische tokens, maar zijn in tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin niet onderling uitwisselbaar, met andere woorden, niet fungibel. NFT’s worden gemaakt wanneer blockchain records van cryptografische hash, een set tekens die verifiëren dat een set gegevens uniek is, aan eerdere records koppelen en zo een keten van identificeerbare datablokken creëren. Dit cryptografische transactieproces verzekert de authenticiteit van elk digitaal bestand door middel van een digitale handtekening die wordt gebruikt om NFT-eigendom te volgen.

”Auteursrecht”nft

Eigendom van een NFT levert inherent geen auteursrecht op. Hoewel een maker een NFT kan verkopen die zijn werk vertegenwoordigt, krijgt de koper niet noodzakelijkerwijs auteursrechtelijke privileges wanneer het eigendom van de NFT wordt gewijzigd, en dus mag de maker meer NFT’s van hetzelfde werk maken. In die zin is een Non Fungible Token slechts een eigendomsbewijs dat los staat van auteursrecht. Echter kunnen met de hulp van smart contracts, voorwaarden aan de Non Fungible Token worden gehangen. Of deze voorwaarde ook de overdracht van auteursrecht aan een rechtverkrijgende kunnen bewerkstelligen, valt nog te bezien. Het gaat interessant zijn om te zien hoe dit nieuwe type eigendom en de bijbehorende rechten geformuleerd en beschouwd gaan worden door zowel de leek als de rechter.

”Non Fungible Token Toepassingen”nft cryptonon fungible tokennon fungible token cryptoWat is NFT crypto

NFT’s kunnen worden gebruikt om digitale ontwerpen verkrijgbaar te maken, zoals digitale kunst, onderdelen uit computerspellen en muziekfiles. Het wordt nu veel gebruikt voor grafische vormgeving en digitale verzamel voorwerpen. Digitale identiteit is ook een sector die kan profiteren van de eigenschappen van NFT’s.